11 superalimente pentru a stimula dezvoltarea creierului copilului tau

11 superalimente pentru a stimula dezvoltarea creierului copilului tau

Alimentele care conțin nutrienți precum vitamina B, vitamina E, potasiu, colină și zinc sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului copilului dumneavoastră. 

  • Alimentatia copilului referat
  • Referat alimentatia sanatoasa a copiilor
  • Copilul meu mananca 11 lunii
  • Alimentatia sanatoasa pe intelesul copiilor
  • Bebe 11 luni refuza mancarea
  • Nutritia pe intelesul copiilor
  • Efectele dulciurilor asupra copiilor
  • Alimente nesanatoase pentru copii

Este important să aveți grijă de alimentația copilului dumneavoastră în timpul anilor de creștere, deoarece are mai multe cerințe energetice. Creierul lor se dezvoltă, iar o deficiență de minerale esențiale le poate afecta sănătatea fizică și mentală. Alimentele care conțin nutrienți precum vitamina B, vitamina E, potasiu, colină și zinc sunt vitale pentru dezvoltarea creierului copilului dumneavoastră. 

Citiți acest articol pentru a afla despre alimentele pe care le puteți oferi copilului dumneavoastră pentru a promova un creier sănătos.

11 alimente pentru creier benefice pentru copilul dvs

Legume verzi cu frunze

Legumele cu frunze verzi precum spanacul, varza și varza kale sunt bogate în folați, beta-caroten și vitamine. Ele pot ajuta la promovarea unui sistem nervos sănătos și la stimularea memoriei. Mai mult, ele ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății intestinale și ajută la absorbția adecvată a nutrienților. 

citeste si despre: Comando Parenting: Cum afectează sănătatea mintală a unui copil

ouă

Ouăle sunt bogate în proteine, iar gălbenușul lor conține colină, care ajută la menținerea sănătoasă a membranelor celulelor creierului și ajută la formarea amintirilor. 

Brocoli

Broccoli este un superaliment care are multe beneficii. Este bogat în vitamina K și acționează ca un antioxidant. De asemenea, are efecte antiinflamatorii care ajută la protejarea creierului împotriva daunelor.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra imbunatateste memoria si ajuta la o concentrare mai buna. De asemenea, protejează creierul, stimulează producția de substanțe chimice de bine cunoscute sub numele de endorfine și ajută la reducerea stresului. 

citeste si despre: Cum pot părinții să evite bătălia de la cină cu copiii lor?

Cereale integrale

Cerealele integrale, cum ar fi orezul, grâul integral și meiul sunt potrivite pentru dezvoltarea creierului. Sunt bogate în glucoză, care este esențială pentru funcționarea creierului tău. În plus, conțin complex de vitamine B, care este benefic pentru un sistem nervos sănătos.

Peşte

Peștii precum somonul și tonul conțin acizi grași omega-3 și vitamina B12, care sunt necesare pentru creșterea și funcționarea creierului. 

Nuci 

Consumul de nuci precum nuci, caju și migdale poate îmbunătăți funcționarea creierului și poate promova un sistem nervos sănătos. Sunt bogate în minerale, proteine ​​și acizi grași esențiali.

citeste si despre: Îngrijirea dentară la copiii cu capacități speciale ceea ce părinții ar trebui să știe

Fructe de pădure

Căpșunile, afinele și cireșele conțin antocianine și flavonoide care ajută la funcționarea memoriei. Antocianinele ajută, de asemenea, la creșterea fluxului sanguin către creier și susțin producerea de noi celule nervoase. Fructele de pădure sunt antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii; plus au gust bun.

articolul continua pe pagina urmatoare