5 tipuri de stiluri parentale New Age pentru a-ți crește copiii

5 tipuri de stiluri parentale New Age pentru a-ți crește copiii

Pe măsură ce înaintăm, și stilul de parenting evoluează, încercați aceste 5 metode new age de a-ți crește copiii.

  • Atitudini si stiluri parentale
  • Impactul stilurilor parentale asupra procesului academic al elevilor
  • Tipuri parentale
  • Avantajele și limitele modelelor parentale
  • Stil parental autoritativ
  • Comportament parental
  • Modelul permisiv presupune
  • Stilul permisiv

Îți crești în continuare copiii ca pe vremuri? Nu e bine, am evoluat și la fel și metoda noastră de parenting. Părinții nu ii mai pot lăsa doar copiilor să se plimbe pe străzi sau să mănânce orice au chef, este mult mai complicat. 

De asemenea, generația de astăzi a observat unele dezavantaje ale timpului în care au fost crescuți, de aceea doresc să devină mai buni. Stilul nostru de viață s-a schimbat mult, standardele de lucru și lucrurile se pregătesc într-un mod mult mai intens.

 În acest punct, permiteți-ne să discutăm despre câteva stiluri parentale new age care au evoluat în această generație și care v-ar putea interesa.

citeste si despre: 7 sfaturi parentale pentru a face față problemelor de temperament la copiii mici

5 noi stiluri parentale pentru a crește copiii 

1. Parenting instinctiv 

Acest lucru este mult legat de tipul de parenting old school, în care părinții iau decizii în funcție de instinctele lor. Intuiția joacă un rol major în determinarea tipului de persoană care vrei să fii. 

De cele mai multe ori, părinții care urmează educația instinctivă sunt influențați de modul în care au fost crescuți în propria copilărie. Urmând acest tip de parenting, scopul principal este să încorporezi aceleași reguli, obiceiuri și instrucțiuni copiilor tăi și să-i faci mai mult ca tine. 

citeste si despre: 6 tipuri de provocări cu care se confruntă copiii singuri si sfaturi parentale pentru a le rezolva

După cum probabil ați ghicit, în parentingul instinctiv, există șansa ca copilul să-și piardă propria identitate și tipar. 

2. Atașamentul Parenting 

A fost preluat de tipul de stiluri parentale în tendințe în care părinții sunt extrem de preocupați de copiii lor. În acest sens, îngrijitorul sau părintele este implicat cu o astfel de legătură emoțională cu copilul, încât părinții încearcă să fie prezenți cu copiii lor de cele mai multe ori. În cazul înțelegerii emoționale, legătura este foarte strânsă, din cauza căreia părinții devin mai empatici față de copiii lor.  

Este atât benefic, cât și riscant, deoarece pe măsură ce copilul crește, el încearcă să caute toate soluțiile împreună cu părinții, din cauza cărora tind să fie mai puțin independenți și mai maturi pe măsură ce cresc. Acei părinți care cred în parenting atașat sunt mai înclinați spre nașterea naturală , patul de familie, fără pedepse sau preferă educația la domiciliu. 

citeste si despre: Hyper Parenting: Aflați de ce poate fi dăunător pentru copiii dvs

3. Elicopter Parenting 

articolul continua pe pagina urmatoare