6 tipuri de provocări cu care se confruntă copiii singuri si sfaturi parentale pentru a le rezolva

6 tipuri de provocări cu care se confruntă copiii singuri si sfaturi parentale pentru a le rezolva

Creșterea copiilor singuri poate fi o sarcină dificilă, verifică aceste provocări și sfaturi de părinți pentru a o aborda. 

  • 10 provocări comune ale părinților și soluțiile lor
  • 3 tipuri de parinti agresati si intimidati de catre propriul copil
  • Sfaturi pentru cresterea copiilor rezilienti
  • Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău
  • Cum ne învățăm copiii să depășească provocările
  • Cu ce probleme se confrunta adolescentii si cum ii putem ajuta

A avea singurul copil poate fi o binecuvântare deghizată. Copiii sunt plătiți să fie mai maturi, mai sârguincioși și să ia decizii conștiente. Ei sunt, de asemenea, mai perfecționiști și acest lucru se poate reflecta și în acțiuni și cuvinte. 

Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, să devină greu de părinți acești copii, astfel încât aceștia să ia calea cea bună. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea copiilor singuri pot fi deviați cu ușurință dacă nu sunt îngrijiți. 

citeste si despre: Hyper Parenting: Aflați de ce poate fi dăunător pentru copiii dvs

De asemenea, s-a văzut că copiii singuri pot avea un comportament sfidător dacă li se oferă prea multă libertate la vârste fragede. Spuneți-ne care sunt provocările parentale cu care se confruntă părinții în timp ce își cresc singurul copil. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăți stilul parental în funcție de copilul singur.  

Provocări pe care părinții trebuie să le facă față în timp ce cresc un copil singur 

1. Încurajează interacțiunea cu Ceilalți 

Una dintre principalele probleme sau provocări cu care se confruntă copiii este legată de nivelurile scăzute de interacțiune. Dacă vă simțiți singur sau aveți probleme în a vorbi cu alte persoane, acest lucru s-ar putea datora faptului că nu vă încurajați copilul să vorbească mai mult. Nu contează cantitatea de atenție pe care o acorzi copilului tău. 

Copilului singur, în mod implicit, nu ii place să interacționeze cu alte persoane, în special cu străinii. De asemenea, le este greu să-și facă prieteni la școală și la locul de muncă. În calitate de părinți, datoria voastră este să vă încurajați copiii să participe la activități și să le creșteți interacțiunile scoțându-i la joacă și așa mai departe. 

citeste si despre: Cum agresiunea duce la tulburări de sănătate mintală la copii

2. Comportament nedorit

Copiii singuri nu sunt în mare parte dispuși să participe sau să împărtășească sentimentele lor cu ceilalți. Copiii, în special, pot fi foarte puțin dispuși să facă ceva ce nu le place să facă. Rivalitatea fraților la copii este de fapt benefică pentru ei să crească și să se descurce bine. Ar trebui să-i învățați pe copii despre o competiție sănătoasă și să-i faceți conștienți de recompensele pe care le pot obține din participare. 

3. Încurajează râsul 

Copiii singuri sunt în mare parte logici și ca ideologie academică, cu gândire dreaptă . Ei nu râd din cauza glumelor stupide care nu au niciun sens. Trebuie să aibă un raționament foarte logic pentru a-i face să râdă și a-i face fericiți. Deoarece copiilor singuri le poate fi dificil să găsească umor în lucruri, așa că trebuie să le înțelegeți mentalitatea și să vorbiți despre lucruri care înseamnă pentru ei. Auzi glume, râzi în fața lor pentru a-i face mai vulnerabili la râs și la experiențe copleșitoare.

citeste si despre: 11 superalimente pentru a stimula dezvoltarea creierului copilului tau

articolul continua pe pagina urmatoare