6 trebuie să aibă nutrienți pentru copii despre care fiecare părinte ar trebui să știe

6 trebuie să aibă nutrienți pentru copii despre care fiecare părinte ar trebui să știe

Fiecare părinte ar trebui să știe despre unele elemente nutritive importante pentru copilul lor. Consultați lista. Citește mai departe. 

  • Nutrienți esentiați pentru dezvoltarea copilului
  • Cum creșteți un copil care mănâncă sănătos
  • 7 alimente pe care copilul tau le refuza

Părinții pentru prima dată s-ar putea confrunta cu multe probleme în creșterea copilului lor. Aceasta include îngrijirea dietei și a programului zilnic. Dieta joacă un rol major în influențarea creșterii fizice și mentale a copilului dumneavoastră. Există anumiți nutrienți esențiali care nu ar trebui să lipsească din programul lor. 

Un copil în creștere are nevoie de o cantitate bună de vitamine și minerale pentru energie, putere, dezvoltare mentală și imunitate adecvate. Menținerea unei diete echilibrate este importantă pentru bunăstarea copilului dumneavoastră. 

citeste si despre: O dietă bogată în proteine ​​este esențială pentru o creștere și o dezvoltare mai rapidă la copii

Părinții trebuie să se asigure că copilul lor mănâncă produse din fiecare grup de alimente. Citiți articolul în continuare pentru a afla despre nutrienții importanți pentru copii despre care ar trebui să știe fiecare părinte. 

Nutrienți importanți pentru copii 

Există unii nutrienți cheie care joacă un rol vital în dezvoltarea copilăriei. Trebuie să hrăniți copilul cu aceste alimente bogate în nutrienți în fiecare zi. Iată o listă cu 6 nutrienți obligatorii pentru copii despre care fiecare părinte ar trebui să știe: 

1. Calciu 

Calciul este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru creșterea și dezvoltarea corpului copilului dumneavoastră. Calciul este benefic pentru creșterea oaselor și a dinților copilului dumneavoastră. Îi face mai puternici și previne condițiile legate de acesta. 

De asemenea, este important să previi coagularea sângelui și pentru funcția nervoasă, musculară și cardiovasculară. Fiecare părinte ar trebui să includă o cantitate bună de calciu în dieta zilnică a copilului. 

citeste si despre: Beneficii și dezavantaje ale alăptării prelungite

Alimentele bogate în calciu includ legumele cu frunze verzi și în principal produse lactate, cum ar fi laptele, iaurtul, soia si brânza.

2. Proteine 

articolul continua pe pagina urmatoare