7 moduri de a-ți ajuta copilul (și pe tine însuți) sa poti stapani autocontrolul

7 moduri de a-ți ajuta copilul (și pe tine însuți) sa poti stapani autocontrolul
Trecerea de la șef la îndrăzneț.
  • Sefia poate reflecta o natură îndrăzneață și independentă. Ajutați-vă copilul să se gândească la interesele altora înainte de a încerca să ocupe o poziție de conducere.
  • Unii copii privesc în liniște înainte de a cere să se alăture unui grup. Alții (cei pe care îi numim „șefii”) intră direct și încep să dea instrucțiuni.
  • Sefia este complexă. Uneori este un semn al punctelor forte de conducere, uneori un simptom al unei probleme mai profunde.
  • Fetele nu sunt singurele care au nevoie de ajutor pentru a lua perspectivă și abilități eficiente de conducere. Băieții pot fi și șefi.

Căutați „bossy” și veți găsi banbossy.com care pledează pentru încurajarea fetelor să fie lideri aserți . Este grozav, dar ce zici de băiatul sau fata care latră cu nerăbdare ordine, apoi pleacă în hohote când alții nu se supun? Este foarte bine să admiri natura asertivă și abilitățile de conducere ale copilului tău, dar nu este bine pentru încrederea și stima de sine dacă experimentează respingerea socială din cauza asta.

Perspective Diverse

Sefia (ideea de a fi un sef ) este o idee complexă și uneori confuză și înseamnă lucruri diferite în contexte diferite. Poate fi un simptom al unei probleme mai profunde, un comportament pe care îl puteți ajuta pe copilul să-l gestioneze sau un semn al punctelor forte de conducere. Când i-am întrebat pe prietenii mei de pe Facebook despre experiențele lor cu sefia, ei au scris:

articolul continua pe pagina urmatoare