7 motive pentru care nu îmi voi lovi niciodată copiii – și nici tu nu ar trebui

7 motive pentru care nu îmi voi lovi niciodată copiii - și nici tu nu ar trebui
  • Care este cel mai greu lucru in a fi copil
  • De ce copilul se poarta urat cu mama
  • Educatia copilului de 1 an
  • Educatie copil 3 ani
  • Abilitati copii 3 ani
  • 3 metode care fac copiii să asculte de părinți
  • Rolul adultului in dezvoltarea copilului
  • Lucrul cu copii cu dizabilitati

În 2015, Irlanda a devenit a 47-a țară din lume care a interzis pedepsele corporale împotriva copiilor, inclusiv în casă. Aceasta înseamnă că este ilegal ca părinții din Irlanda să lovească, să plesnească, să lovească sau să aplice orice fel de pedeapsă fizică copiilor lor pentru comportament neadecvat. Alte țări care au interzis aceste practici includ Argentina, Danemarca, Germania, Grecia, Israel, Kenya și Țările de Jos.

citeste si despre: 12 lupte brutale pe care doar mamele divorțate le vor înțelege

Dacă ai întreba majoritatea familiilor din SUA dacă ar trebui să urcăm exemplul și să interzicem pedepsele corporale de către părinți, ai primi niște răspunsuri foarte pasionale. Majoritatea americanilor cred că lovirea ar trebui să fie permisă în casă, deși diferă cu privire la cât de des, ce metode ar trebui folosite și ce pedepse necesită o lovitură.

Sunt o mamă care se află într-o minoritate subțire: nu mi-am bătut niciodată copiii și nu intenționez să o fac. Da, creșterea copiilor este al naibii de grea. Da, mă aduce în genunchi în fiecare zi.
Și cu siguranță, au fost momente în care m-am simțit atât de furioasă și frustrată încât am vrut să le dau copiilor mei o mică palmă pe față sau pe fund. Dar, în același timp, a fost împotriva oricărui instinct din corpul meu să fac asta.

Știu că fiecare familie trebuie să ia o decizie care funcționează pentru ei în această problemă. Cred – și sper – că chiar și familiile care aleg să dea o palmă o fac cu moderație și încearcă să provoace cea mai mică durere copiilor lor.

articolul continua pe pagina urmatoare