7 sfaturi pentru a face față copiilor care au un comportament sfidător

7 sfaturi pentru a face față copiilor care au un comportament sfidător

Sfidarea este o problemă de comportament comună la copii. Încercați aceste 7 sfaturi parentale pentru a face față eficient.

  • Managementul comportamentului opozitionist la copii
  • Studiu de caz opozitionism provocator
  • Tratament pt copii agitati si nervosi
  • Crize de nervi la copii de 3 ani
  • Criza de opozitie la copii
  • Tulburare opozitie copii tratament
  • Opozitionism provocator tratament
  • Crize de nervi la copii de 7 ani

Copiii sunt greu de manevrat în majoritatea cazurilor. Oamenii nu sunt capabili să realizeze că copiii lor devin sfidătoari în multe cazuri, ceea ce ar putea cauza probleme sociale și comportamentale în viitor. 

Sfidarea la copii este destul de comună, deoarece au tendința de a rezista la majoritatea lucrurilor pe care le spui să le facă. Probabil că ați observat că copiii se complac în activități cărora li s-ar fi cerut să nu se complacă.

citeste si despre: „Copiii sunt rezistenți” și alte 7 minciuni pe care părinții care divorțează le cred

Toate aceste lucruri afectează de fapt problemele de comportament și apoi tind să nu asculte de părinții, profesorii și adulții în vârstă. Astăzi vom analiza câteva puncte care pot ajuta părinții să facă față copiilor lor sfidătoari.

Care este cea mai frecventă fază de sfidare la copii?

Majoritatea copiilor prezintă simptome de sfidare în copilăria timpurie, între vârsta de 5-9 ani. Este momentul creșterii maxime la copii și, de asemenea, atunci când încearcă să pună sub semnul întrebării orice lucru posibil care le vine în minte. Prin urmare, ei rezistă multor acțiuni întreprinse de părinți pentru a cunoaște motivul din spatele acesteia. 

O alta cauza majora pentru care copiii sunt sfidatori este faptul ca trec prin un fel de probleme mentale precum anxietatea, depresia sau ADHD din cauza carora actioneaza intr-un anumit fel. Acest lucru poate fi căutat abordând problema principală și ajutându-i pe cei mai mulți să înțeleagă ce este corect pentru ei.

citeste si despre: 6 tipuri de provocări cu care se confruntă copiii singuri si sfaturi parentale pentru a le rezolva

Sfaturi pentru gestionarea copiilor sfidătoare

1. Setați așteptările

Nu încercați să le depășiți așteptările. Acest lucru este în sensul că treburile și regulile trebuie să fie foarte clare pentru a le lucra. Nu ar trebui să fie ceva care să iasă din cutie pentru ei. Copiii tind să devină sfidătoari dacă li se cere să facă o sarcină care li se pare foarte irelevantă sau peste limitele lor. 

Prin urmare, cereți-le să facă treburi simple, cum ar fi să-și păstreze lucrurile în mod corespunzător, să-și regleze timpul petrecut pe ecran, să folosească cu atenție articolele de toaletă etc. Dacă le ceri să-și curețe casa sau să ajute la curățarea prafului etc., ei vor deveni sfidatori cu timpul.

citeste si despre: De ce este importantă consilierea psihologică pentru gestionarea furiei la studenți

2. Obțineți cauza principală

articolul continua pe pagina urmatoare