Cancerul de sân la proaspetele mame – Semne de căutat în timpul alăptării

Cancerul de sân la proaspetele mame - Semne de căutat în timpul alăptării

Cancerul de sân poate apărea chiar și atunci când o femeie alăptează, așa cum este obișnuit la proaspetele mame. Urmăriți-ne pentru aceste simptome.

Femeile sunt cunoscute a fi multitasking, ele jongleaza cu o serie de roluri în fiecare zi, acasă și la serviciu. Pe durata vieții unei femei, corpul ei trece printr-o serie de schimbări în timpul pubertății, maternității și menopauzei. Toate aceste schimbări au ca rezultat modificări hormonale și transformări fizice, care ar putea duce la ignorarea anumitor preocupări legate de sănătate. În acest articol, dr. Nanda Rajaneesh, chirurg laparoscopic la Spitalul Apollo Spectra din Bangalore, a explicat totul despre cancerul de sân la proaspete mamici.

Semne de cancer de sân în timpul alăptării

Nașterea este un proces epuizant și este de obicei urmat de o serie de nopți nedormite, de adaptare la o nouă rutină cu un copil și de o scădere bruscă a nivelului hormonal pe măsură ce începe lactația. Alăptarea este o fază foarte emoțională a maternității care ajută la stabilirea unei legături între mamă și copil. 

citeste si despre: Beneficiile contactului piele pe piele între mame și nou-născuți

Conform unui studiu realizat de Breast Cancer Statistics, o femeie indiană este diagnosticată cu cancer de sân la fiecare patru minute. Devine extrem de dificil să se diagnosticheze cancerul de sân la proaspete mame, deoarece simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele ale alăptării. 

Cancerul de sân este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer din lume, iar alăptarea poate imita anumite semne care sunt, de asemenea, simptome precoce ale cancerului de sân. 

Proaspetele mame se confruntă adesea cu oboseală constantă, pierderea poftei de mâncare și alte modificări hormonale. Deși aceste simptome nu reprezintă o cauză imediată de alarmă, dacă oricare dintre ele persistă sau interferează în activitățile de zi cu zi, persoana ar trebui să solicite ajutor medical.  

citeste si despre: Îmi iubesc copiii, dar regret că am devenit mamă

Nodulii la san sunt printre cele mai alarmante semne ale unei probleme mai mari si trebuie tratate imediat. Proaspetele mamici tind adesea să ignore aceste bulgări deoarece presupun că sunt canale de lapte blocate și, de asemenea, din cauza lipsei de conștientizare cu privire la condițiile de sănătate primare. 

Semne și simptome ale cancerului de sân la femeile care alăptează

articolul continua pe pagina urmatoare