Cum agresiunea duce la tulburări de sănătate mintală la copii

Cum agresiunea duce la tulburări de sănătate mintală la copii

Părinții ar trebui să discute problema bullying-ului cu copiii lor și să creeze un loc sigur în care să vorbească despre experiențele lor.

  • Sanatatea mintala in romania
  • Sanatate mintala sau mentala
  • Boli mintale
  • Boli psihice la copii
  • Nervozitatea la copii
  • Frica de oameni la copii
  • Frica la copii de 9 ani
  • Copilului meu ii este frica de alti copii

Bullying-ul este o problemă semnificativă în școli, este o formă de agresiune care implică folosirea puterii și a controlului pentru a face rău cuiva. Poate include abuz fizic, verbal sau emoțional. 

Hărțuirea poate avea efecte adverse grave asupra persoanei agresate, cum ar fi depresia, stima de sine scăzută și chiar sinuciderea. Este vital să recunoaștem hărțuirea și să luăm măsuri pentru a o preveni.

citeste si despre: 3 lucruri de făcut imediat dacă copilul tău este agresat

Impactul agresiunii asupra sănătății mintale a copilului

Bullying-ul poate avea consecințe grave și pe termen lung asupra sănătății fizice și psihice a copilului. Poate provoca teamă, depresie, îngrijorare și stima de sine scăzută. Poate fi dificil pentru copii să facă față agresiunii, deoarece aceștia pot experimenta o serie de emoții negative, de la neputință și tristețe la furie și frustrare.

 Această suferință emoțională poate duce la simptome fizice precum dureri de cap și tulburări de somn. În cazuri extreme, agresiunea poate duce chiar la gânduri de sinucidere. Este esențial să recunoaștem semnele de tulburare de sănătate mintală la un copil care pot rezulta din hărțuire și să oferim sprijin și ajutor.

citeste si despre: Cum să tratezi problemele de furie la copii

Potrivit unui studiu, hărțuirea bazată pe identitatea unui individ, cum ar fi orientarea sexuală, identitatea de gen, este asociată cu sentimente de disperare sau idei suicidare

Autorii studiului au folosit datele din Iowa Youth Survey din 2018, un chestionar cuprinzător distribuit la fiecare doi sau trei ani copiilor de școli private și publice din clasele a șasea, a opta și a XI-a din Iowa. Ei au analizat 70.451 de răspunsuri autentificate pentru a vedea dacă există vreo legătură între sănătatea mintală și agresiune.

articolul continua pe pagina urmatoare