Cum își pot ajuta părinții fiica adolescentă să facă față problemelor vieții

Cum își pot ajuta părinții fiica adolescentă să facă față problemelor vieții

Lipsa sprijinului parental și al colegilor a fost legată de depresia în timpul adolescenței. 

  • Cum puteţi ajuta un adolescent să depăşească momentele grele
  • Șase modalități în care părinții își pot sprijini copiii
  • Cu ce probleme se confrunta adolescentii si cum ii putem ajuta
  • Relatiile parinti – adolescenti 
  • Supravietuind anilor adolescentei – Ghidul parintelui
  • Cum se comportă părinții toxici?
  • Sfaturi pentru părinți: Cum facem față unui adolescent rebel?
  • Greșelile părinților față de copii care le pot afecta viata
  • 3 tipuri de parinti agresati si intimidati de catre propriul copil

Părinții care își demonstrează dragostea și sprijinul pentru fiica lor îi pot ajuta să traverseze mai bine situațiile dificile. 

Studiile anterioare efectuate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au constatat că pandemia de COVID-19 a afectat în mod preferențial femeile. A ști cum să-ți ajuți eficient fiica adolescentă și să gestionezi conversațiile despre sănătatea mintală poate fi complex ca părinte. Iată câteva sfaturi de urmat. 

citeste si despre: De ce adolescenții se încăpățânează defensivi

Mai mult accent pe suport

Conexiunea socială și emoțională este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice arme împotriva stresului major și a melancoliei. Potrivit cercetărilor, lipsa sprijinului părinților și a colegilor a fost legată de depresie în timpul adolescenței. Prietenia poate ajuta, de asemenea, la minimizarea legăturii dintre anxietatea severă a adolescenților și ideea suicidară. Sprijinul social a fost legat de o rezistență îmbunătățită într-o cercetare pe adolescenți, cum ar fi capacitatea de a rezista mai bine cruzimii sociale, cum ar fi hărțuirea.

Cunoașterea grupurilor lor de colegi 

Grupul de colegi influențează puternic răspunsul unei adolescente la provocările vieții unei adolescente. Asociația Americană de Psihologie sugerează că, dacă părinții cred că prietenii fiicei lor o vor pune în pericol, trebuie să-și exprime în mod explicit preocupările cu privire la siguranța ei, astfel încât să o poată proteja cât mai bine.

Conștientizarea rețelelor sociale

Potrivit unui sondaj Common Sense Media, 35% dintre fetele tinere care folosesc rețelele sociale sunt îngrijorate de faptul că indivizii le etichetează în imagini neatrăgătoare. În plus, 27% sunt îngrijorați de aspectul lor atunci când publică fotografii. Și 22% se simt îngrozitori cu ei înșiși când nimeni nu comentează sau „apreciază” imaginile pe care le distribuie. În plus, utilizarea Facebook a fost legată de problemele crescute de alimentație. Deci, este important ca un părinte să-și facă fiica conștientă de realitatea rețelelor sociale. 

citeste si despre: Social Media la jocuri: diferite dependențe ale adolescenților și cum să le abordăm

Acceptați responsabilitatea comportamentului dvs

În timp ce crește un adolescent, este evident pentru un părinte să se confrunte cu câteva momente jenante și amare. Dacă părinții recurg la țipete, la rușine sau la aruncarea puterii lor, ar trebui să-și accepte comportamentul greșit și să meargă mai departe.

Oferă-i spațiul necesar

Oferă propria ei zonă pentru a înflori, definind, de asemenea, clar limitele. Recunoașteți că ea va contesta ocazional aceste granițe și, în acel moment, trebuie să-i amintiți că ea este conștientă de granițe și că acestea trebuie restabilite.

Setați un prag de eșec

Este important să știi când să intervii și când să îi permiti fiicei tale adolescente să ia propriile decizii, chiar dacă asta înseamnă să eșuezi. Este ca un prag de eșec înainte. Spune-i fiicei tale că, dacă ea crede că costul săvârșirii unei potențiale greșeli va depăși valoarea de a învăța din ea, este posibil să-și fi atins pragul.

citeste si despre: Sfaturi parentale pentru a crește un adolescent