Cum să devii un părinte singur de succes: 10 sfaturi utile

Cum să devii un părinte singur de succes: 10 sfaturi utile

A fi părinte singur nu este ușor, deoarece trebuie să fii și mamă și tată pentru copii. Iată câteva sfaturi utile pentru părinți singuri pe care părinții singuri trebuie să le citească.

  • 10 sfaturi de parenting și practici de parenting care te ajută
  • Parenting – Cum să devii un părinte mai bun
  • Ce poti sa faci acasa? Sa devii un parinte si mai bun
  • 10 Strategii simple prin care să fii un părinte excelent
  • Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău
  • 21 de sfaturi pentru a crește un copil sigur pe el
  • Zece Sfaturi Pentru a Deveni un Tatic Perfect
  • 10 Calitati Ale Unui Parinte Bun
  • 10 Sfaturi pentru a reduce stresul la parintii singuri

Creșterea monoparentală nu este ușoară, deoarece trebuie să îndeplinești în mod responsabil îndatoririle atât ale unei mame, cât și ale unui tată. Părintele singur este foarte solicitant, stresant și agitat. 

citeste si despre: Parenting singur: argumente pro și contra pentru dezvoltarea copilului

Trebuie să gestionezi totul atât de bine încât copilul tău să nu suporte nimic. Pe lângă faptul că ai cea mai mare grijă de copilul tău, trebuie să fii puternic din punct de vedere fizic, mental și emoțional pentru a face față tuturor provocărilor. Iată 10 sfaturi utile pentru părinții singuri.

Uită-ți trecutul și trăiește prezentul

Cel mai important pas este să treci peste trecut și să te gândești la prezentul și viitorul tău împreună cu copiii tăi. Nu regreta nimic deoarece totul se întâmplă pentru bine. Acum este momentul să vă concentrați asupra prezentului și să vă faceți planuri pentru viitor.

citeste si despre: Sfaturi pe care tații singuri ar trebui să le rețină în timp ce cresc o fetiță

Stabiliți o rutină

A gestiona singur copiii este într-adevăr o sarcină mai ales când sunt tineri. Ar trebui să pregătiți un plan de rutină pentru toate lucrările casnice, birouri și alte angajamente. Acest lucru te-ar ajuta să devii mai organizat și să excelezi în îndatoririle unui părinte singur.

citeste si despre: 6 tipuri de provocări cu care se confruntă copiii singuri si sfaturi parentale pentru a le rezolva

Fii disciplinat

În afară de a stabili o rutină, ar trebui să fii disciplinat în a-l respecta. Copilul tău ar învăța și de la tine aceste obiceiuri bune. Acest lucru vă va ajuta să le gestionați cu ușurință, cu mai puțin stres. Obiceiurile tale proaste pot lăsa o impresie proastă asupra copilului tău .

Configurați un sistem de asistență

Indiferent cât de puternic ai fi, ai avea nevoie de oameni care să te sprijine în diferite etape. Fie că este vorba de familia ta sau de cineva din afara cercului familiei, găsește pe cineva pe care să te bazezi pentru a avea grijă de copilul tău în absența ta.

citeste si despre: Singurul lucru pe care părinții nu ar trebui să-l spună niciodată copiilor

Fii vocal despre orice

Ar putea fi supărător când oamenii te întreabă despre a fi un părinte singur. Fii sincer și răspunde la întrebările tuturor oamenilor cu încredere. Ori de câte ori copilul dumneavoastră pune vreo întrebare cu privire la fostul soț, răspundeți corect.

Petrece timp cu copilul tău

Nu-ți pierde vacanțele petrecând doar cu prietenii. În schimb, folosește acest timp pentru a-ți întări legătura cu timpul tău. Este responsabilitatea ta ca, copiilor să nu rateze prezența celuilalt părinte.

citeste si despre: Iată 5 pași simpli pentru a gestiona problemele de sănătate mintală în rândul adolescenților

Fii prieten cu copilul tău

Oferă acel spațiu reconfortant copiilor tăi pe care ei te privesc ca pe un prieten, nu ca pe un părinte. Acest lucru este foarte important pentru amândoi. Cere-le să-ți exprime sentimentele fără nicio ezitare.

De asemenea, este necesar de un „timp pentru mine”.

A fi părinte singur nu înseamnă că te concentrezi doar asupra copilului tău. Este la fel de important să-ți faci timp pentru a-ți armoniza mintea și corpul.

citeste si despre: Mamele folosesc „sittervising” ca o modalitate de a renunța la joacă cu copiii lor și de a îmbrățișa relaxarea

Rămâneți pozitiv

Fii optimist în ceea ce privește viața și provocările pe care le-ar pune asupra ta. Gestionați totul fără să vă stresați pentru a reuși ca părinte singur. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci .

Gestionați finanțele

Pentru mamele singure, acum că trebuie să vă gestionați propria familie, ar trebui să vă supravegheați finanțele. Uneori, fostul tău soț îți poate acorda și indemnizații, dar sa nu te bazezi niciodată pe el. Este mai bine să faci totul pe cont propriu și să devii independent.

citeste si despre: 12 lupte brutale pe care doar mamele divorțate le vor înțelege