Cum să pregătești copiii pentru divorțul tău

Cum să pregătești copiii pentru divorțul tău

Copiii sunt cei mai afectați când vine vorba de separarea familiilor. Prin urmare, există modalități specifice în care puteți pregăti copiii pentru același lucru

  • Pregatiti-va copiii pentru divort: ce trebuie spus copilului si ce nu
  • Cum să le spui copiilor că divorțezi
  • Divorțul. Ce să faci și ce să eviți ca să crești un copil
  • Cum le vorbim copiilor despre divorț
  • Cum îi spui copilului că divorțezi
  • Divorțul și un copil: sfaturi de la un psiholog pentru copii
  • Pregătirea copiilor pentru divorț. 8 sfaturi
  • Divorț și Autoritate părintească – Cum se desfășoară

În fiecare dintre noi se află acest dor profund de „acasă”, de relațiile și interacțiunile bogate, satisfăcătoare ale unei vieți de familie de calitate. Și nu trebuie să renunțăm niciodată, spune Stephen Covey, la cele 7 obiceiuri ale familiilor extrem de eficiente. Cele mai mari bucurii și cele mai profunde dureri ale noastre înconjoară ceea ce se întâmplă în viața noastră de familie. 

citeste si despre: Sfaturi de co-părinți pentru un cuplu proaspăt divorțat

Se spune că „nicio mamă nu este mai fericită decât cel mai nefericit copil al ei”. Vrem ca lucrurile să fie corecte. Vrem să avem bucuria pe care o știm cumva în adâncul interiorului că este posibilă și naturală și corectă în viața de familie. Dar atunci când simțim un decalaj între această viziune a vieții de familie bogate și frumoase pe care ne dorim să o avem și realitatea vieții noastre de zi cu zi de familie, ne simțim deviați. 

Este ușor să te descurajezi, să te simți puțin fără speranță — să simți că nu putem avea vreodată genul de viață de familie pe care ni-l dorim. Dar există speranță, speranță extraordinară!

Partea cea mai dificilă este să le dai vești copiilor despre despărțirea părinților lor. De asemenea, este o sarcină dificilă să le explici copiilor motivul din spatele acestei despărțiri. 

Copilului îi vine atât de greu încât se îndoiesc serios de cum ar fi viața lor după divorțul părinților. Oricât de greu este, părinții trebuie să comunice cu empatie, înțelegere și conștientizare.

citeste si despre: 10 moduri vindecătoare de a-ți ajuta copilul să facă față după un divorț devastator

articolul continua pe pagina urmatoare