Cum să-ți inveti copiii la toaletă si tot ce trebuie să știi

Cum să-ți inveti copiii la toaletă si tot ce trebuie să știi

Ești dispus să dai un antrenament de toaletă copilului tău, dar nu știi de unde să începi? Iată cum să-ți antrenezi copilul la olita cu sfaturi ale pediatrului.

  • Invatarea mersului la toaleta
  • Adio scutec, bun venit oliță! Copiii de 2-3 ani învață cel mai repede
  • Cum sa invatam copilul la olita? Trucuri care chiar functioneaza
  • Cum inveti copilul la olita?
  • Tabel de dezvoltare: cum si cand inveti copilul sa faca la olita
  • Operatiunea Olita in 7 zile 
  • Cum îţi înveţi copilul să facă la oliţă

A fi parinte este o muncă grea, deoarece implică modelarea unui copil și prezentarea elementelor de bază ale viețiiAntrenamentul la olita este una dintre sarcinile principale pe care parintii trebuie sa le indeplineasca. Acest lucru este important pentru a face copilul fără scutece și independent. 

Antrenamentul la toaletă îl ajută pe copil să informeze părinții când are chef să folosească toaleta sau să meargă singur. Cu toate acestea, cei mai mulți părinți, în special părinții debutanți, nu știu cum să-si antreneze copilul la olita

citeste si despre: Efectele alcoolului asupra dezvoltării creierului bebelușului

În acest caz, trebuie să citiți acest articol, deoarece Dr. Lini Balakrishnan, consultant pediatru la Motherhood Hospitals, Sarjapur, Bangalore, vă împărtășește câteva sfaturi și trucuri pentru antrenamentul la toaletă. 

Aceasta acoperă totul, de la predarea etichetelor la probleme comune și soluțiile acestora cu care se confruntă părinții în timpul procesului.

Cum să-ți antrenezi copilul la olita?

Progresul antrenamentului la toaletă este determinat de reperele fizice, de dezvoltare și comportamentale, mai degrabă decât de vârsta copiilor tăi. Între 18 și 24 de luni, mulți copii dau semne că sunt pregătiți pentru antrenamentul la olita. 

Alții, pe de altă parte, s-ar putea să nu poată fi capabili până la vârsta de trei ani. Nu este nevoie să te grăbești, va dura mai mult să-ți antrenezi copilul dacă începi prea devreme. 

Este important ca părinții să se pregătească și să nu fie prea stresați din cauza asta. Permiteți entuziasmului copilului dumneavoastră să ghideze procesul, mai degrabă decât al dumneavoastră. Sarcina de a antrena copiii tăi la toaletă poate fi atât descurajantă, cât și plină de bucurie, dar răbdarea este cheia. 

Evitați să echivalați intelectul sau încăpățânarea copilului cu succesul sau dificultatea de a antrena la olita. Adesea, rețineți că accidentele sunt inevitabile, iar pedeapsa are puțină influență asupra rezultatului. Planificați antrenamentul la toaletă pentru o perioadă în care dvs. sau un îngrijitor veți putea să petreceți timpul și resursele pentru a fi consecvenți în fiecare zi timp de câteva luni.

citeste si despre: Sfaturi pentru a alege nume unice pentru bebeluși

Cum să-ți antrenezi copiii la toaletă? 7 pași ai antrenamentului la toaletă

articolul continua pe pagina urmatoare