De ce adolescenții se încăpățânează defensivi

De ce adolescenții se încăpățânează defensivi
Cum adolescenții își protejează identitatea în devenire prin defensivă.
  • Adolescenții, și în special adolescenții inteligenți, sunt adesea caracterizați de capacitatea lor defensivă.
  • Această defensivă servește funcția de a proteja identitatea în devenire a unui adolescent.
  • Un anumit grad de apărare al adolescentului este un lucru bun, cu excepția cazului în care îl împiedică să primească ajutorul de care are nevoie.

Intr-o sesiune de coaching cu un tânăr tocmai ieșit din adolescență

El a fost o întruchipare vie a temelor pe care le discutăm: inteligență înaltă , o minte plină de viteze, o grandiozitate emoționantă amestecată cu îndoială masivă de sine, mare confuzie în ceea ce privește cariera lui , nenumărate ore online zilnic, izolarea socială , o relație tensionată cu părinții săi, autoetichetarea auto-servitoare („Din cauza ADHD -ului meu , nu pot face ceea ce sugerezi!”), tristețe profundă și dezgust de sine și un refuz încăpățânat de a mă lăsa să scriu un cuvânt la marginea ta („ Încă nu am terminat de exprimat punctul meu!”)

citeste si despre: 7 sfaturi pentru a face față copiilor care au un comportament sfidător

Era într-un mod rău, ceea ce știa. Dar, la fel ca atâția adulți tineri inteligenți, rapizi, verbali, cu încăpățânare autoprotectivă, a trebuit să-și parcurgă cursa cu obstacole, împiedicându-se și poticnându-se, îndoindu-și metodele, îndoindu-și abilitățile și îndoindu-și echilibrul mental, dar ferm în refuzul său. să asculte sfaturi sau să ia în serios cât de jos alunecase. Putea simți îngrijorarea tuturor; își putea simți propria îngrijorare; dar ceva în el l-a făcut să răspundă lumii cu: „Sunt într-o formă groaznică, dar sunt bine, sunt bine!

articolul continua pe pagina urmatoare