De ce refuz să-mi laud copiii pentru ceva mai puțin de perfect

De ce refuz să-mi laud copiii pentru ceva mai puțin de perfect
  • Opinia copilului cu privire la mediul familial
  • Comportamentul parintilor fata de copii
  • Ce reprezinta un copil pentru parinti
  • Solicitați explicații în următoarele situații
  • Copii in situatii de risc
  • Metode de a determina copilul sa invete

Sunt mândru de manierele lor, de inimile lor amabile și de dorința lor de a împărtăși cu alți copii și de a nu se comporta ca un nenorocit. Sunt mândru de frumusețea lor, pe dinăuntru și pe dinafară. Sunt mândru de mințile lor inteligente și de simțul umorului.

citeste si despre: Nu te-ai născut știind cum să fii un părinte perfect

De asemenea, sunt mândru de talentele lor. Ambii excelează în diferite sporturi și au abilități artistice uimitoare. Fiica mea cânta foarte bine la pian la vârsta de trei ani. Fiul meu putea să deseneze o țestoasă ninja al naibii de bună din memorie la vârsta de patru ani. Amândoi au fost binecuvântați cu daruri naturale care ne fac pe soțul meu și pe mine să fim mândri.

Da, mi-am văzut copiii strălucind în multe lucruri. Dar unele lucruri nu le vin de la sine și i-am încurajat în timp ce își munceau fundul pentru a-și atinge obiectivele, atât din punct de vedere academic, cât și din punct de vedere atletic.

Și i-am văzut, de asemenea, slăbiți și devenind leneși în domeniile de antrenament și apoi m-am întrebat de ce au ratat golul sau au jucat o notă greșită. Când nu fac tot posibilul, nu sunt unul dintre acei părinți care îi vor îndrăgi cu laude și cornet de înghețată.  

De ce? Pentru că nu cred că munca pe jumătate ar trebui să fie răsplătită.

articolul continua pe pagina urmatoare