Depresia adolescenților este o preocupare în creștere si necesită intervenția părinților

Depresia adolescenților este o preocupare în creștere si necesită intervenția părinților

Este esențial ca copiii să se adreseze părinților pentru a rezolva problemele legate de sănătatea lor mintală

 • Depresia la copil si adolescent
 • Depresia si anxietatea la copii si adolescenti
 • Tulburari Specifice Adolescentei in Romania
 • Cum recunoaștem depresia la adolescenți
 • Promovarea sănătăţii şi dezvoltării adolescenţilor
 • Tratament naturist depresie la copii
 • Depresia la adolescenti tratament
 • Studiu de caz depresie la adolescenti
 • Depresia la copii de 13 ani
 • Depresia la adolescenti- forum
 • Primele semne de depresie la copii
 • Depresia la adolescenti referat
 • Tratament anxietate adolescenti

De ce avem nevoie ACUM de conștientizarea sănătății mintale? Parentingul modern și sănătatea mintală de astăzi într-o stare de criză. Sănătatea mintală a adolescenților este o problemă globală. 

citeste si despre: Impactul pozitiv al sportului asupra sănătății mintale a copiilor

Trebuie să facem din aceasta o prioritate globală. Depresia este în mare parte tăcută! O mică investiție în „Sănătate mintală” poate reduce acest număr. 75.000 de studenți s-au sinucis în India între 2007 și 2016. (Rata de sinucidere a studenților din țară a crescut cu 52%). India are una dintre cele mai mari rate de sinucidere din lume pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, potrivit unui raport Lancet din 2012.

Oamenii de știință care studiază depresia adolescenților analizând noile descoperiri din neuroștiință, precum și alte cercetări psihologice și date longitudinale, au modalități de a înțelege și de a vindeca acest lucru într-un mod mai bun. Mai jos sunt enumerate câteva sugestii pentru a aborda depresia adolescenților într-un mod mult mai eficient.

Sprijin continuu, căldură și înțelegere

Prime Parenting Respond este de a oferi căldură, grijă și sprijin continuu. Părinții adolescenți sunt de acest proces de gândire pe care nu le pot oferi prea mult adolescenților lor. 

citeste si despre: Cum își pot ajuta părinții fiica adolescentă să facă față problemelor vieții

Într-un studiu din 2016, adolescenții din grupurile etnice au arătat că cei cu sprijin parental substanțial au avut mai puține simptome de depresie decât alții. De asemenea, Ron Dahl, un neuroștiință, spune că un părinte ar trebui să dea dovadă de empatie, să vorbească cu adolescenții lor cu câteva întrebări deschise, mai degrabă decât cu întrebări închise.

 De asemenea, abordarea lor ar trebui să fie să înțeleagă mai degrabă decât să găsească ceea ce este corect sau greșit. De asemenea, este esențial ca părinții să fie blânzi cu adolescenții care prezintă semne de ambiguitate.

Întreabă pentru ajutor

Cel mai important, a cere ajutor este un semn de putere și nu un semn de slăbiciune. Adresați-vă profesioniștilor din domeniul sănătății mintale pentru sprijin și îndrumare. Sănătatea mintală a copiilor noștri este mai importantă decât notele sau orice alte premii! Acordăm mai multă importanță sănătății fizice decât sănătății emoționale/mentale.

citeste si despre: Parenting singur: argumente pro și contra pentru dezvoltarea copilului

Parentingul înseamnă modelarea comportamentelor corecte

Pentru părinți, este important să-i învățați pe adolescenți abilități emoționale și sociale pentru a face față situațiilor cum ar fi dragostea, prieteniile, dezamăgirea în studii, stresul academic etc.

Adolescența este incomodă, deoarece întreaga mentalitate este în proces de schimbare de la a fi copil la a intra in lumea adultilor. Mai mult decât atât, emoțiile sunt cele care sunt pe val la această vârstă. Prin urmare, pentru părinți, este esențial să-și înțeleagă copiii, mai degrabă să judece și să fie stricti cu privire la orice. 

citeste si despre: 6 sfaturi pentru părinți pentru a îmbunătăți sănătatea mintală a copilului

Au fost efectuate mai multe studii asupra modului în care adolescenții gestionează depresia și anxietatea în lumea exterioară. Conform lui Christine Carter, părinții pot ajuta copiii să gestioneze stresul cu ajutorul coaching-ului emoțional. De asemenea, părinții ar trebui să rămână calmi în timp ce vorbesc cu copiii lor adolescenți, ceea ce este o modalitate excelentă de a-i ține departe de depresie, anxietate și droguri.

Ajutați adolescenții să-și caute un scop în viață

Fericirea și împlinirea sunt imposibile fără a avea un sentiment de scop. Adolescenții lucrează pentru a intra în cele mai bune colegii și activități școlare cu scopul de a face ceva necesar în viața lor. 

citeste si despre: Părintele copiilor anxioși: cum să susțineți un copil care se confruntă cu anxietatea

Mai mult decât orice, adolescenții ar trebui să aibă un scop în viața lor. Aici, părinții ar trebui să-și întrebe adolescenții despre ce vor de fapt să facă cu privire la viața lor, punându-le întrebări deschise. Conform lui Bronk, părinții ar trebui, de asemenea, să-și învețe copiii să exerseze recunoștința.