Exemple pentru o educație parentală mai eficientă

Exemple pentru o educație parentală mai eficientă

Te-ai întrebat vreodată ce este nevoie pentru a fi un părinte de succes? În paragrafele care urmează, voi încerca să vă ofer un răspuns la această întrebare.

Încrederea: este o credință în propriile abilități. Este, de asemenea, un atribut care poate determina dacă un părinte este sau nu la conducere sau dacă copilul este cel care are mâna de sus. Încrederea este putere. Copiii vor răspunde mai pozitiv la un părinte plin de încredere decât la un părinte care curge de îndoială sau incertitudine. Rămâneți ferm, vorbiți asertiv și știți că faceți ceea ce trebuie.

Consecvență: este capacitatea de a menține un anumit standard sau de a putea repeta o anumită sarcină cu variații minime. Consecvența aduce un sentiment de predictibilitate vieții unui copil. Îi permite să știe la ce să se aștepte atunci când comportamentul său nu este adecvat sau acceptabil. Când consecințele se schimbă periodic și sunt la intervale neregulate, atunci un copil va învăța că un comportament nepotrivit ar putea să nu conducă la nicio consecință. Aceleași consecințe ar trebui date pentru aceleași comportamente de fiecare dată.

articolul continua pe pagina urmatoare