Iată 5 pași simpli pentru a gestiona problemele de sănătate mintală în rândul adolescenților

Iată 5 pași simpli pentru a gestiona problemele de sănătate mintală în rândul adolescenților
 • Sănătatea mintală a copiilor și a adolescenților din România
 • Tulburari Specifice Adolescentei in Romania
 • Promovarea sănătăţii şi dezvoltării adolescenţilor
 • Consilierea adolescentilor cu tulburari de comportament
 • Tulburari de comportament la adolescenti
 • Tulburari psihice la adolescenti
 • Medicamente pentru tulburari de comportament
 • Nu ma mai inteleg cu copilul meu adolescent
 • Comportamentul adolescentului
 • Leganatul la adolescenti
 • Probleme psihologice ale adolescentului

Preocupări de sănătate mintală: știți că unul din patru tineri are o boală mintală? Acesta este motivul principal din spatele acestui lucru!

Depresia adolescenților și sănătatea mintală au fost o problemă globală, profesorii, furnizorii de servicii medicale și părinții, încercând să facă față abundenței tot mai mari de adulți și adolescenți cu probleme. 

citeste si despre: Ești un părinte singur? Iată câteva probleme cu care se confruntă și abordarea sa de remediere

Preocupările din ce în ce mai mari de sănătate mintală care decurg din tristețea, izolarea socială și incertitudinea economică impuse de pandemia de coronavirus/COVID-19 nu au făcut decât să agraveze situația. 

Din martie 2020, a raportat că peste 600 de milioane de studenți la nivel global au fost forțați să studieze de acasă. Întotdeauna întins în fața unui ecran și asta pentru o zi întreagă, învățând subiecte complexe precum știința și matematica, fără nici un acces la experimente de laborator, interacțiune față în față și chiar constrângeri în interacțiunea și întâlnirea cu prietenii.

 Grupurile de colegi au adăugat o mulțime de anxietate, incertitudine și stres, reflectând notele în scădere. Nu doar cu note, calvarul afectează entuziasmul și nivelul de optimism/energie al elevilor, afectând imediat bunăstarea psihică a acestora. În timp ce distincția academică a fost unul dintre cei mai importanți factori de stres mental pentru adulții tineri, învățarea online cu o lipsă totală de interacțiune fizică se înrăutățește doar.

citeste si despre: Cum își pot ajuta părinții fiica adolescentă să facă față problemelor vieții

Raportul OMS despre depresia la adolescență

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), unul din patru adolescenți din India suferă de depresie. Știți că astăzi, sinuciderea se întâmplă să fie cauza numărul unu de deces în rândul adolescenților și tinerilor adulți cu vârsta cuprinsă între cincisprezece și douăzeci și nouă de ani, contribuind la peste cincisprezece decese prin sinucidere în fiecare oră în țară?

articolul continua pe pagina urmatoare