Iubirea într-o căsătorie este o condiție prealabilă majoră pentru creșterea unui copil fericit

Iubirea într-o căsătorie este o condiție prealabilă majoră pentru creșterea unui copil fericit

Nu uitați să dați puțină dragoste soțului/soției în fața copiilor, pentru a-i face să creadă în dragoste

  • Copil iubit, neiubit, preaiubit, prea dorit
  • Ce calitati trebuie sa aiba un parinte pentru a creste un copil
  • Cauzele conflictelor dintre soți și modalități de rezolvare
  • Ca sa cresti copii fericiti pune pe primul plan casnicia ta

Căsătoria înseamnă auto-descoperire. Și mai esențial este să ai o relație cordială cu soțul tău când sunt copii în preajmă. Însăși temelia relației tale poate avea un impact semnificativ asupra creșterii copilului tău.

 Dacă ai conversații mature cu soțul tău, nu te lupți niciodată în fața copiilor tăi și cauți mereu soluții ca o singură entitate, există mai multe șanse ca copilul să facă același lucru în relațiile lor. 

citeste si despre: Parenting singur: argumente pro și contra pentru dezvoltarea copilului

Dimpotrivă, dacă copilul tău ajunge să fie martor la multe certuri, lipsă de respect și abuz fizic între cuplu, este mai probabil ca copilul să aibă amintiri marcate și chiar să oglindească aceleași acțiuni atunci când se află în același loc. 

De asemenea, acești factori se adaugă factorilor de stres la copii, ducând la note scăzute, comportament irațional în școli și chiar depresie în cazuri extreme.

După cum spune Elizabeth R. Lombardo, Ph.D., psiholog din Wexford, Pennsylvania, care se întâmplă să fie și autoarea cărții A Happy You: Your Ultimate Prescription for Happiness crede: „Suntem atât de înclinați să ne învățăm copiii verbal, că uităm să ținem un control asupra acțiunilor. Nimic nu este mai puternic decât ceea ce se întâmplă între mamă și tată și ceea ce este martor copilul.

Arată puțină dragoste partenerului tău

Daniel L. Buccino, asistent social clinic și co-fondator al Institutului de Psihoterapie din Baltimore, spune că unul dintre cele mai semnificative cadouri pe care părinții le pot oferi copilului lor sunt momentele de dragoste dintre mamă și tată. 

citeste si despre: Aflați de la expertul în parenting cum să implementati empatie copiilor

Copilul înflorește și devine o ființă umană mai bună doar atunci când este martorul legăturilor frumoase ale părinților lor. El crede că un cuplu nu mai rămâne un cuplu, ci devine mamă și tată după ce are un copil. 

Aceasta înseamnă că ar trebui să-și facă copiii să vadă cum să prețuiască pe ceilalți oameni, învățând același lucru în relația lor.

De asemenea, simt că este o necesitate ca părinții să-și ia drumul și să-și lase copiii să-i vadă petrecând împreună, fie că este o îmbrățișare sau un sărut pentru a-i face să creadă în dragoste.

 Cred că este un efort mare pentru a fi prieteni, iubiți și parteneri conectați pentru totdeauna. Potrivit lui Buccino, „Baza relației voastre este adevărata fundație a familiei. Poate fi dificil acum pentru copii să se obișnuiască cu părinții să petreacă timp singuri, cu ei, dar pe o perioadă mai lungă, acest lucru îi va face pe copii. realizați puterea iubirii.

citeste si despre: Parenting permisiv si cum îi afectează pe copii?

O relație de egali

Împărtășesc responsabilitățile cu soțul meu și același lucru este învățat și copiilor noștri. Potrivit Dr. Lieberman a declarat că modul în care a lucrat cu mai mulți copii care vin din case opresive. Acesta este momentul în care copiii au învățat importanța de a fi de acord cu cei dragi.

Mulți părinți, care nu sunt capabili să satisfacă nevoile emoționale ale partenerului lor, apelează la copiii lor pentru sprijin. Acest lucru creează presiune asupra copilului, fără să știe în majoritatea cazurilor. Dacă părinții sunt fericiți, îi permite și copilului să fie fericit, cu un sentiment de stabilitate. 

citeste si despre: 7 sfaturi parentale pentru a face față problemelor de temperament la copiii mici

Cea mai importantă învățare a mea despre căsătoria timp de două decenii este că este imperativ în căsătorie să păstrezi identități separate, să arăți empatie față de partenerul tău, să-ți împărtășești sentimentele, să-ți dai libertate reciproc și să te distrezi împreună pentru a fi modele fericiți pentru copiii tăi.