Mamele folosesc „sittervising” ca o modalitate de a renunța la joacă cu copiii lor și de a îmbrățișa relaxarea

Mamele folosesc „sittervising” ca o modalitate de a renunța la joacă cu copiii lor și de a îmbrățișa relaxarea
Ce este Sittervising? Noua tendință parentală a TikTok explicată

Părinții de pe TikTok au sărit recent pe o nouă tendință care și-a făcut loc prin cercurile parentale cu un concept la fel de vechi ca vremea, dar recent a obținut un nume unic.

Datorită dorinței nesfârșite de individualitate și unicitate, părinții folosesc acum această etichetă pentru a se separa de semenii lor, care își dedică timpul participării în mod activ la jocurile copiilor lor.

citeste si despre: Cum se simte pentru copilul tău când divortezi

Ce este sittervising?

Sittervising” este un termen care înseamnă literal că „stai” și „supraveghezi” în același timp.

Deși rezultatele căutării datează încă din 2021, termenul pare să fi fost popularizat de mama din Seattle, Susie Allison, în 2022, care scrie pe blogul ei personal intitulat „Busy Toddler”, ajutând părinții să rezolve problemele pe care le au atunci când vine la parenting.

Postarea ei pe blog, intitulată „De ce mă veți găsi să fac șofer” din 10 august 2022, explică definiția termenului și descrie unele dintre beneficiile care provin din tehnică nu doar pentru părinți, ci și pentru copii.

În realitate, sittervising-ul este plin de cercetare în dezvoltarea copilului, de cele mai bune practici și de o cunoaștere profundă a pedagogiei”, susține Allison. „Baza însuși a vizionarii în șezut este de a îndepărta adultul de a interacționa direct (și uneori de a interfera) cu jocul sau activitatea copilului – deoarece copiii au nevoie de experiențe de joacă fără adulți.

Sittervising înseamnă că părinții stau și supraveghează în timp ce copiii se joacă, în loc să se joace cu ei

articolul continua pe pagina urmatoare