Parentingul codependent afectează relația părinte-copil

Parentingul codependent afectează relația părinte-copil
  • 7 semne clare ca esti un parinte codependent
  • tratarea cu părinții codependenți: cum să îi ajutați
  • Parenting după divorț
  • Caracteristicile unui parinte codependent
  • Divorţul cu copii: Cum resimt copiii divorţul?
  • Relatia Parinti-Copii Parenting
  • Cum îl afectează relația părinților pe copil 

Cunoaște-i semnele și simptomele

Fiecare părinte oferă cea mai bună îngrijire copilului său, dar uneori, unele greșeli minore vă pot afecta relația cu copilul.

citeste si despre: Cum să tratezi problemele de furie la copii

Fiecare părinte își dorește și acordă grijă copiilor lor, dar uneori, unele greșeli minore sau obiceiuri ale părinților pot afecta copilul. Da, la fel ca parenting-ul cu elicopter, există mai multe metode de parenting care includ parenting codependent. Ați mai auzit acest termen? Dacă nu, să facem un scurt. 

Codependent Parenting înseamnă a fi dependenți unul de celălalt emoțional în relații. Codependența afectează și relația dintre copil și părinte. De exemplu, atunci când părintele are o dependență sau un atașament nesănătos față de copil, relația dintre părinte și copil poate fi afectată. 

Așa cum se spune că un părinte aduce ceea ce învață în relațiile cu copiii săi (de la părinți). Cum ar fi amestecul părinților în decizia lor (a copiilor), care deseori estompează și slăbește relația cu copilul.

Cum poate afecta codependența un copil?

Este destul de comun să existe o codependență între părinte și copil, care poate fi numită și dragoste parentală. Cu toate acestea, poate fi periculos pentru un copil care nu învață să-și prețuiască sentimentele și încearcă să-și facă părinții fericiți renunțând mereu la fericirea lor. 

citeste si despre: De ce este importantă consilierea psihologică pentru gestionarea furiei la studenți

Cu toate acestea, din această cauză, el/ea își lasă în urmă fericirea, obiectivele și mai târziu repetă acest tipar (cu copiii lor).

articolul continua pe pagina urmatoare