Părintele neimplicat: cum afectează copilul?

Părintele neimplicat: cum afectează copilul?
  • Ce stil parental ai și cum îți poți îmbunătăți relația cu copilul
  • Cum să fii un părinte mai bun pentru copilul tău
  • Lipsa afecţiunii din partea părinţilor
  • Părinte implicat: avantaje și dezavantaje, efecte, exemple
  • Stiluri parentale

Părintele neimplicat poate provoca efecte negative asupra copiilor tăi. Iată semnele și efectele pe care trebuie să le cunoașteți.

Este greu de crezut că părinții nu acordă timp copiilor lor sau nu-i ignoră. Dar asta se întâmplă în multe gospodării în aceste zile. Probabil ați observat că părinții se lipesc de telefoane și de lucrurile de la serviciu. Această lipsă de atenție poate avea un impact negativ asupra copiilor, iar creșterea lor poate fi împiedicată . 

Acest stil de parenting se numește parenting neimplicat și este în creștere în multe familii. Astăzi spuneți-ne dacă acest stil parental este eficient sau nu. Vom înțelege, de asemenea, semne ale acestei parentări neimplicate care pot cauza probleme.

citeste si despre: Cât de benefic este parentingul conștient pentru copiii tăi

Ce este parentingul neimplicat?

Este adevărat că nu există doi părinți la fel; fiecare are stilurile sale diferite de a-și crește copiii. Părintul neimplicat se referă la stilul în care părinții sunt neglijenți cu privire la copiii lor și la ceea ce fac de obicei. Ei nu acordă timpul potrivit copiilor lor și sunt de obicei ocupați sau ocupați de sine în alte lucruri. 

Creșterea utilizării tehnologiei și a rețelelor sociale a dus la ca mai mulți părinți să opteze pentru un stil de părinte neimplicat. Părinții acestui stil se întâmplă de fapt să fie așa și există câteva semne și simptome care pot dezvălui dacă părinții nu sunt implicați sau nu.

De asemenea, este un stil de parenting controversat deoarece există părinți care urmează acest stil în unele agende și încă au succes în creșterea eficientă a copiilor.

 Iată de ce trebuie să fii conștient.

citeste si despre: Coparenting de adulti ca si parinti vitregi pentru copii

articolul continua pe pagina urmatoare