Părinți și copii în conflict

Părinți și copii în conflict
  • Copii in conflict cu parintii
  • Cum sa eviti conflictul cu parintii?
  • Dragostea neconditionata in relatiile parentale
Dragostea necondiționată în relațiile părinte-copil poate să nu fie conectată în mod natural la oameni.

Dragostea necondiționată este un ideal minunat. De aceea este atât de deconcertant să afli că dragostea unui părinte are limitări. Oamenii nu sunt proiectați să acorde atenție și resurse nesfârșite unui copil – indiferent cât de mult ar dori să o facă – pentru că strategiile care le-au permis strămoșilor noștri să-și transmită genele implicau uneori stabilirea de limite în îngrijire și chiar alegerea pe care dintre mai mulți copii să investească. cel mai mult în. Tatăl meu a luat decizia ( inconștientă ) de a munci din greu pentru viitorul întregii sale familii, dar să nu hrănească sau să se lege cu un copil care a venit să bată într-un moment incomod în acest demers.

Conflictul intergenerațional izvorăște adesea din timp și resurse limitate. Părinții vor să-și adăpostească și să-și sprijine copiii, dar doar până la un punct. Copiii doresc să experimenteze acest sprijin cât mai mult timp posibil. Un număr semnificativ de părinți pot acorda, fără să vrea, mai multă atenție primului și ultimului născut, forțând copiii mijlocii să muncească mai mult pentru atenție și resurse.

Genul joacă, de asemenea, un rol în războiul pentru atenția părinților. Băieții tind să fie favorizați în condiții abundente, deoarece bărbații cu resurse atrag perechi de calitate superioară. (Din nou, această tendință psihologică operează sub nivelul de conștientizare.)

articolul continua pe pagina urmatoare