Poate sănătatea mintală parentală să afecteze sănătatea mintală a copilului lor

Poate sănătatea mintală parentală să afecteze sănătatea mintală a copilului lor

Pentru Ziua Mondială a Sănătății Mintale 2022, un expert explică modul în care sănătatea mintală a părinților poate afecta sănătatea mintală a copilului. 

  • Efectele structurii familiei asupra sănătății mintale a copiilor
  • Sănătatea mintală a copiilor și a adolescenților din România
  • Sănătatea mintală a copiilor și adolescenţilor, în criză
  • Discutând cu copiii despre sănătatea lor mintală
  • Un nou CALEA către sănătatea mintală perinatală
  • Cum sustii sanatatea mintala a copilului tau?
  • Servicii comunitare pentru sănătatea mentală a copiilor

Sănătatea mintală a părinților poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării și sănătății mintale a unui copil care este dependent de ei. Impactul poate fi direct sau indirect. 

Ziua Mondială a Sănătății Mintale este marcată pe 10 octombrie, în fiecare an. Pentru Ziua Mondială a Sănătății Mintale 2022, echipa editorială OnlyMyHealth a vorbit cu Dr. Himani Narula, Director Pediatru de Dezvoltare și Comportament și Co-fondator Continua Kids, pentru a afla despre impactul sănătății mintale parentale asupra minții copilului. 

citeste si despre: 7 semne că copilul tău ar putea avea nevoie de mai multă atenție din partea ta

Factorii parentali care afectează sănătatea mintală a copilului 

Diferiți factori parentali care influențează direct sănătatea mintală a copilului lor includ structura genetică, mediul intrauterin și expunerea prenatală la anxietatea și depresia maternă. Anumiți factori precum disfuncția familiei, conflictul conjugal și depresia postnatală sunt câțiva dintre factorii parentali indirecti care pot afecta sănătatea mintală a copilului. 

Bolile de sănătate mintală pot afecta dezvoltarea și sănătatea mintală a unui copil. S-a demonstrat că influențează dezvoltarea cognitivă, emoțională, socială și comportamentală a copilului. Acești copii mai târziu în adolescență și în viața de adult sunt expuși riscului de a dezvolta tulburări psihice. S-a observat. Acela unul din 14 copii cu probleme de sănătate mintală a avut unul dintre părinții raportat cu sănătate mintală precară.  

citeste si despre: Cum să vă țineți copilul departe de mobil

articolul continua pe pagina urmatoare