Presiunea părinților

Presiunea părinților
Părinții supraimplicați pot afecta dezvoltarea psihologică a studenților.

În spatele lor sunt numiți părinți elicopter pentru că planează peste copiii lor și fac mult zgomot salvându-i ori de câte ori apar dificultăți. Nu au nicio reținere să intervină chiar și în numele puilor de 25 de ani. Ei ar putea protesta pentru ceea ce consideră o notă nedreaptă sau ar putea cere să știe ce se spune în sesiunile de consiliere.

Cel puțin, părinții elicopter vor să știe ce face universitatea pentru a-și ajuta copiii să prospere. Dacă se întâmplă ceva care nu le place, sunt predispuși să sune direct președintele universității.

Într-o zi bună, instituțiile îi văd drept „părinți activiști”. Indiferent dacă le plac sau nu, școlile se luptă să le găzduiască.

Ei vor să fie implicați în viața studentului”, observă Kevin Kruger, director executiv adjunct al Asociației Naționale a Administratorilor de Personal Studenți, organizația ofițerilor de afaceri studenților din învățământul superior . „Implicarea lor este accentuată atunci când un copil vine la facultate cu o problemă de sănătate mintală.

Vor să creeze un mediu de succes pentru copilul lor și fac presiuni asupra instituției pentru a răspunde. Sună la biroul președintelui sau la decanul studenților. Și vor răspunsuri.”

Unii experți consideră că ei contribuie la dezvoltarea problemelor psihologice la copiii lor, supraprotejându-i și împiedicându-i să învețe cum să facă față adversității. O astfel de intruziune generează anxietate deoarece conține mesajul implicit că „Ești fragil și ai nevoie de ajutor continuu”. „Mai mult de un consilier de campus a spus despre un student, „tratamentul de alegere este o parentectomie”,” raportează Stephen Caulfield, președintele Grupului Chickering, un important furnizor de asigurări de sănătate pentru colegii.

articolul continua pe pagina urmatoare