Salvați copiii de accidentele casnice, protejând casa cu protectii pentru copii

Salvați copiii de accidentele casnice protejând casa cu protectii pentru copii

Leziunile care duc la accidente la domiciliu sunt rampante, iar în acest sens au fost efectuate mai multe studii.

  • Care sunt cele mai frecvente accidente casnice?
  • Cum protejam copii de accidente in casa?

Leziunile neintenționate în gospodărie reprezintă o rată ridicată a deceselor la copii. OMS a efectuat un studiu, care a menționat că peste 2.000 de familii sunt sfâșiate din cauza pierderii copiilor din cauza unor astfel de accidente și răni în familie. 

citeste si despre: Urmați aceste sfaturi pentru a vă ajuta copilul să facă față stresului din copilărie

Astfel de întâmplări într-o familie sunt, fără îndoială, irecuperabile și pot lăsa daune pe tot parcursul vieții familiei.  Este esențial să monitorizați copiii când sunt acasă pentru a vă asigura că sunt în siguranță și departe de orice șansă de rănire.

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 ne-a facut pe toti sa stam în casă, ne putem imagina cât de dificil poate fi pentru părinți să-și țină copiii angajați tot timpul acasă. Totul se întâmplă de acasă, chiar și cursuri pentru copii și munca de birou pentru adulți. 

Pentru părinții care lucrează, este greu să țină cont de ceea ce fac copiii aproape tot timpul, mai ales acum când li se spune în mod special copiilor să fie în casă ca sa se fereasca de pandemie. Este esențial ca părinții să atingă un echilibru între muncă și familie în astfel de perioade.

Implementați strategii de prevenire a vătămărilor

Părinții ar trebui să adopte intervenții dovedite, cum ar fi ambalaj pentru medicamente, împrejmuire în jurul piscinelor, reglarea temperaturii la robinetul de apă caldă și apărătoare pentru ferestre pentru a preveni rănirea copiilor. De asemenea, copiii care trec de 5 ani devin predispuși la răni neintenționate.

citeste si despre: Aflați de la expertul în parenting cum să implementati empatie copiilor

În cele mai multe cazuri, astfel de răni pot duce, de asemenea, la dizabilități de-a lungul vieții, care le afectează viața pentru totdeauna. Părinții iau adesea astfel de leziuni cu ușurință, crezând că copiii ar trebui să cadă și să învețe, dar părinții ar trebui să-și îndrume copiii pentru ca ei să înțeleagă.

Tipuri de leziuni comune ale copilăriei

Leziunile frecvente la domiciliu includ:

  • Cădere de pe o masă, pat
  • Poticnind în timp ce alergați rapid în interior
  • Înghițirea produselor dăunătoare, cum ar fi otravă de șobolani, piese de jucărie
  • Arsuri de la apa fierbinte, focul din bucatarie
  • Înecul în timpul căderii în piscină etc.
  • Leziuni în timp ce învățați o nouă abilitate fără supravegherea unui adult, cum ar fi să învățați să mergeți pe bicicletă etc.

articolul continua pe pagina urmatoare