Sfaturi de co-părinți pentru un cuplu proaspăt divorțat

Sfaturi de co-părinți pentru un cuplu proaspăt divorțat
  • Modul în care părinții divorțați influențează relațiile
  • Cum să rămâi un părinte bun după divorţ
  • Cum pot părinții să-și crească corect copiii după un divorț
  • O nouă relaţie imediat după divorţ – de ce nu este recomandat
  • A rămâne împreună sau nu de dragul copiilor

Pentru ca co-parentingul să funcționeze, ambii parteneri trebuie să fie pe deplin dedicați să mențină civilizația și să-și lase deoparte diferențele. 

citeste si despre: 10 moduri vindecătoare de a-ți ajuta copilul să facă față după un divorț devastator

Co-parenting este un aranjament parental care există după un divorț în care ambii părinți continuă să se angajeze în mod egal în creșterea și activitățile copiilor lor. Acest lucru necesită un nivel semnificativ de implicare între părinți atât în ​​public, cât și în privat.

Pentru ca co-parentingul să funcționeze, ambii parteneri trebuie să fie pe deplin dedicați să mențină civilizația și să-și lase deoparte diferențele de dragul copiilor lor.

 Iată câteva sfaturi de co-parenting pe care le poate urma un cuplu proaspăt divorțat

Fii transparent cu privire la divorțul tău

Copiii au rareori un cuvânt de spus în decizia de divorț a părinților lor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui ținute în întuneric. Viețile lor se schimbă pentru totdeauna. 

Cu cât îl ții mai mult ascuns de ei, cu atât sunt mai mari șansele ca lucrurile să se înrăutățească. Deoarece copiii tăi pot spune de obicei când ceva nu este în regulă, deci este întotdeauna ideal să oferi liniștire și să stabilești un mediu sigur pentru dialog.

citeste si despre: De ce divorțul nu este întotdeauna o tragedie

Nu ezitați să vă exprimați emoțiile. De fapt, este o idee bună să le permiteți copiilor să se exprime, astfel încât să știți exact prin ce trec. Recunoașterea emoțiilor copiilor tăi îi va ajuta să se simtă în siguranță și iubiți, permițându-vă tuturor confortului.

Nu implicați copiii în conflictele voastre

Chiar dacă este vital să discutați despre divorț, copiii dvs. ar trebui să fie protejați de orice dificultăți pe care le puteți avea în timpul sau după divorț. Nu vă dezvăluiți niciodată copiilor voștri pur și simplu pentru că aveți probleme. 

Ei pot prelucra informații în mod diferit, ceea ce le va dăuna pe termen lung. Este un lucru, să fii sincer cu privire la circumstanțele tale familiale, dar nu încerca să-ți suprasoliciți copiii cu ceva ce nu pot face față.

citeste si despre: 9 lucruri pe care copiii cu părinți divorțați își doresc cu disperare să le știți

Menține consistența

articolul continua pe pagina urmatoare