Social Media la jocuri: diferite dependențe ale adolescenților și cum să le abordăm

Social Media la jocuri: diferite dependențe ale adolescenților și cum să le abordăm

Există diferite dependențe pe care adolescenții le devin în aceste zile. Expertul împărtășește un rezumat împreună cu sfaturi pentru a le gestiona.

  • Varsta adolescentei
  • Problemele adolescentei
  • Dezvoltarea adolescentului
  • Sfaturi pentru parinti cu copii adolescenti
  • Ce este dependenta
  • Tipuri de dependenta
  • Persoana dependenta
  • Nevoile organismului in perioada adolescentei

Dependența este o tulburare neuropsihologică care declanșează un impuls intens și persistent de a face ceva sau de a se angaja într-un comportament. Dependența este utilizată pe scară largă pentru abuzul de substanțe, dar diferitele tipuri de dependență sunt la fel de periculoase. Anii adolescenței sunt foarte importanți atunci când copiii pot dezvolta cu ușurință orice dependențăDr. Swati Mittal, psihiatru și antrenor de wellness , vorbește despre diferite dependențe ale adolescenților și despre cum să le abordăm.

citeste si despre: Cum să ii înveți pe copiii tăi dragostea de sine

Dependența de Social Media

Această dependență este reală și evidentă odată cu numărul tot mai mare de entuziaști ai rețelelor sociale, care se pot descurca fără să vorbească cu oamenii în viața reală, dar nu se pot descurca fără să verifice și să posteze pe rețelele sociale. Aceasta este o problemă îngrijorătoare, deoarece utilizarea rețelelor sociale eliberează hormonul dopaminergic care te face să te simți bine. Potrivit unui raport al Common Sense Media lansat în 2022, aproximativ 62% dintre adolescenți folosesc rețelele sociale în fiecare zi, iar procentul crește în fiecare an.

Cum să o gestionezi – Părinții trebuie să supravegheze cu atenție conturile de rețele sociale ale copiilor lor și să urmărească timpul mediu petrecut cu ele. Dacă copilul dumneavoastră își petrece cea mai mare parte a timpului derulând prin rețelele sociale și acest lucru îi afectează studiile și alte aspecte ale vieții sale, consultați un psiholog pentru copii pentru a depăși această dependență.

Dependența de telefon

Copiii din zilele noastre sunt mai pricepuți la tehnologie decât părinții lor. Unii copii devin dependenți de telefoane atât de mult încât au nevoie de un telefon chiar și în timp ce mănâncă și folosesc toaleta. Intră în panică dacă nu au telefon, ceea ce este o urgență psihologică de care ar trebui să fii îngrijorat.

citeste si despre: Comando Parenting: Cum afectează sănătatea mintală a unui copil

articolul continua pe pagina urmatoare