Trauma copilăriei și dragostea patologică a adulților

Trauma copilăriei și dragostea patologică a adulților
Trauma copilăriei poate fi un simptom de bază al comportamentelor compulsive față de iubire.
  • Comportamentul nesănătos asociat dragostei poate proveni din traume de dezvoltare în care există deficite în menținerea relațiilor.
  • Temerile de abandon întâlnite frecvent în BPD pot crea un model de relații disfuncționale și toxice pentru a preveni a fi singur.
  • Cei care dezvoltă un stil de atașament nesigur devin adesea preocupați de relațiile romantice, indiferent de steaguri roșii.

Termenul de dragoste patologică este uneori folosit pentru a se referi la modele de comportamente relaționale care sunt caracterizate de imagini idealizate ale iubirii, de o nevoie copleșitoare de a fi nevoie și de compulsiuni care înclină spre infatuarea sau obsesia față de unul sau mai mulți parteneri romantici. Există adesea un tipar de „atașare” de parteneri și apoi „detașare” cu ușurință dacă te simți vulnerabil emoțional sau te temi de abandon.

Dependența de dragoste ”, așa cum este mai frecvent cunoscută, nu este recunoscută în prezent în DSM și experții continuă să dezbată legitimitatea ei și dacă poate fi cu adevărat clasificată ca o „dependență.” Dar conceptul mai larg, non-clinic, de dragoste patologică este Se crede că împărtășește unele modele comportamentale comune cu unele tulburări de personalitate și dispoziție, inclusiv tulburarea de personalitate limită (BPD), tulburarea de personalitate narcisică și tulburarea bipolară .

De exemplu, fricile de abandon observate frecvent în BPD pot crea un model de relații disfuncționale și nesănătoase pentru a preveni a fi singur sau pentru a satisface nevoia de a se simți necesar. În mod similar, un studiu recent a constatat corelații ridicate între atât iubirea ludică (privind dragostea ca pe un joc, o tendință favorizată de cei mai slabi în empatie emoțională și angajament emoțional) și iubire pragmatică (alegerea potențialilor parteneri în funcție de cât de bine se potrivesc în stilul de viață al unei persoane sau cât de bine își îndeplinesc nevoile) și oamenii care obțin scoruri mai mari în narcisism patologic.

articolul continua pe pagina urmatoare