Trucuri pentru îmblânzirea părinților

Trucuri pentru îmblânzirea părinților
  • Cum sa faci parintii sa te aprobe?
  • Ce pot face ca parintii sa ma aprobe?

Cum pot copiii să stabilească relații mai bune cu părinții.

Iată tehnici pentru a-i determina pe părinți să te vadă ca adult și să te trateze cu respect. Se garantează că vor funcționa mai bine decât să se plângă copilăresc sau să se năpustească în adolescență.

1. Spune-le despre tine. Spuneți-le ce vă place și ce nu vă place. Tu fii expertul pe tine.

2. Când părinții tăi încearcă să-ți spună mai multe despre tine și deficiențele tale decât vrei cu adevărat să auzi, întreabă-i despre ei înșiși la vârsta ta. Explorează-i tu pe ei.

3. Mulțumește-le pentru orice critică și întreabă-i ce experiențe i-au condus la opiniile lor.

4. Cere-le sfatul înainte de a avea ocazia să ti-l dea. Dacă știu că o iei în serios, s-ar putea să dea
sfaturi mai bune și mai simpatice.

citeste si despre: Părinți și copii în conflict

5. Explicați cât de mult prețuiți opinia lor și fiți deosebit de atenți să adăugați că este una pe care o veți aprecia în mod deosebit pe măsură ce vă luați propria decizie.

6. Nu ascunde nimic de ei. Secretele și minciunile te vor face să te rușinezi de tine și îi vor face să creadă că le ascunzi lucruri – ca un copil.

7. Includeți-i în viața socială . Invită-i să facă o mulțime de lucruri cu tine, indiferent dacă le place să facă astfel de lucruri sau nu. Și acceptați invitațiile lor în schimb.

8. Cere-le să-ți spună povești de familie. Când spun povești de familie despre tine, oferă-le informațiile necesare pentru a-ți schimba poziția în miturile familiei.

9. Spune-le dacă ai nevoie de majorete sau critici în acest moment. Amintiți-vă, ei doresc mai presus de toate să se simtă necesari și să fie un părinte bun. Structurați-i în acest sens.

articolul continua pe pagina urmatoare