Beneficiile și pericolele unui parenting foarte empatic

Beneficiile și pericolele unui parenting foarte empatic

Copiii cu părinți empatici prosperă. Părinții nu. Iată ce poți face.

  • Ce este empatia: cum poate fi gestionată
  • Ce este empatia și cum îți ajuți copilul să fie empatic
  • Parentingul cu blandete. Cum folosim empatia si respectul
  • Ce stii despre parenting?
  • Esti un parinte prea autoritar?
  • Excesul de empatie poate avea un cost foarte mare

Te simți foarte anxioasă când copilul tău plânge sau chiar plânge? 

Crezi că a avea copii a crescut semnificativ nivelul de stres? 

Ești în alertă maximă și ești îngrijorat de siguranța copilului tău? 

Oamenii cred că ești prea precaut și reactiv când vine vorba de copilul tău?

Atunci ai putea fi un părinte foarte empatic . Extrem de acord cu copilul tău, observi cea mai mică schimbare în felul în care plânge sau plânge. Te înfiori când cade și când se rănește, îi simți literalmente durerea. 

citeste si despre: Părinte pentru prima dată? Iată câteva provocări cu care v-ați putea confrunta

Uneori, experiența este mai insuportabilă pentru tine decât pentru ea. Nici măcar nu poți înțelege să-ți lași copilul să „strigă”, chiar dacă asta înseamnă că tu însuți suferi de nopți nesfârșite nedormite.

Părinții foarte empatici cred adesea că e ceva în neregulă cu ei. Alte persoane te-ar putea mustra pentru că ești prea mult un negi de îngrijorare sau chiar ar putea sugera că ai o problemă de anxietate. 

S-ar putea să vă întrebați de ce alți părinți sunt relaxați și relaxați, în timp ce voi vă simțiți copleșiți și uneori chiar epuizați de calitatea de părinte .

Vestea bună este că nu este nimic în neregulă cu tine. De fapt, cercetările sugerează că copiii tăi au șanse mai mari să crească atât mai fericiți, cât și mai sănătoși decât alți copii. 

Un nou studiu arată că copiii cu părinți foarte empatici prosperă – sunt mai sănătoși din punct de vedere psihologic și fizic și mai echilibrați. Are sens. La urma urmei, le-ai creat o lume în care se simt iubiți, în siguranță, îngrijiți și îngrijiți. 

citeste si despre: 18 de lucruri pe care nu le predam fiilor noștri (dar ar trebui)

Și pentru că sunteți atât de bine adaptat copilului dvs., probabil că selectați tipurile potrivite de alimente, medii și experiențe potrivite nevoilor și temperamentului acestuia.

Totuși, acest studiu are câteva știri provocatoare pentru tine. 

Pe de o parte, studiul arată că aveți o stima de sine mai mare și un sentiment mai mare de scop în viață decât alți părinți. Pe de altă parte, ca părinte foarte empatic, s-ar putea să ajungi și la niveluri mai mari de inflamație – probabil ca urmare a stresului.

articolul continua pe pagina urmatoare